NYHETER / BLOGG

141113 | Live på Bellas Place
Torsdagen 6 november hände det något jätteroligt. Vi skulle på spelning på Bellas Place i Bromölla. Det var på kvällen.

Vi i Helge Änglar skulle äta först eftersom vi skulle upp på scenen för att spela. Medans vi satt och åt så lyssnade vi på några låtar. En kille från valjeviken rullade fram i sin rullstol och sjöng för oss. Artisten hette Bon.

Efter det så var det våran tur att gå på scenen för att spela upp våra låtar. Det var många i publiken som lyssnade på oss. Vi spelade upp våra klassiker. Tupparna gal, Underbar kvinna och Mitt liv. En av låtarna som jag tyckte om bäst om att sjunga var min egen låt som jag har gjort själv. Min låt handlade om när jag körde mitt gamla tösa-tåg. Publiken tyckte att låten var skojig. Medan vi spelade så satt publiken och åt sin kvällsmat.

När vi hade spelat färdigt så kom publiken fram till oss och tackade och sa att vi var duktiga. Det var kul att visa upp oss för den runt 100 personer stora publiken.

» Fler bilder

// Mattias
       
       
130518 | Årets första utomhusgig - Loppis på Kulltorpet
Äntligen börjar våren komma och detta betyder att många spelningar är utomhus. Helge Änglars första utomhus-gig för året var på FUB:s loppis på Kulltorpet i Kristianstad.

Vi hade enorm tur med vädret och där var massvis av folk som besökte loppisen och som tittade på vår spelning.
       
       
121117 | Helge Änglar kom på en hedersvärd andraplats i Musikschlaget i Sundsvall

På fredagen åkte Helge Änglar med fans till MusikSchlaget i Sundsvall. Vi stannade till i Söderhamn på vägen upp. Där checkade vi in på Best Western Hotell. Jag och Mattias kollade rummet. Det var ok. Vi övernattade där till den stora festivaldagen. På lördagsmorgonen åt vi frukost. Sedan checkade vi ut.

Vi åkte iväg till Sundsvall. Där var det kallt. Vi väntade med incheckningen. För det var stökigt i rummen. Personalen fick städa dem först. Så vi fick lämna våra väskor i bussen. Istället gick vi till Restaurang Aveny. Där åt vi mat. Vi soundcheckade. Klockan tre på eftermiddagen fick vi äntligen våra rum. Så jag packade upp och bytte tröja. Det var redan kväll.

Så var det dags. It´s showtime! Jag tog med mig mina solglasögon. Och tillsammans gick vi till Aveny. Där inne var det fullt av människor. Det var långbord och vi fick vara i Green Room. Där blev vi intervjuade. Och sminkade i smink-rummet. Sedan var det spännande, när vi stod vid slussen bakom scenen. Vi väntade och väntade... Plötsligt fick vi köra igång med ”Underbar kvinna”. Vi öste på med rock´n´roll Efter sången jublade publiken och klappade i händerna. Fansen skrek och jublade. Tillbaka i Green Room fick vi höra de andra sångerna. Totalt var det tio bidrag. Speciellt ”Kanelbullen” tyckte jag om. Men jag gillade även Bettans sång. Juryn fick rösta i pausen. Efter pausen var det nervöst och pirrigt. När hon på scenen ropade ut Bettan som vinnare, då blev vi först besvikna. Men sedan kramade vi Bettan. Vi gratulerade henne och skålade. Sedan ställde vi upp oss och blev fotograferade. Våra fans hyllade oss. //LARS
       
       
120512 | Helge Änglar vann deltävling i Hässleholm!

Änglarna vann kvällens deltävling i "Musikschlaget" i Hässleholm.
Bandet ställde upp med låten "Kärlek på bibliotek". Efter ett starkt framträdande röstade en enig jury fram bandet som vinnare. Dörmed
är bandet klara för finalen i Sundsvall i december.

Juryns motivering: "För ett framförande med stolthet, fridfullhet samt ett bra material. Engagerad sång, musikaliskt trumspel och ett helgjutet band. Vackert och Rock 'n' roll samtidigt!"

Läs mer här: www.kristianstadsbladet.se
       
       
120519 | En Ängel lämnade oss i dag...

En kille med glimten i ögat. Anders, du var en sann glädjespridare hos oss. Leendet alltid nära till hands. Ett solsken i vår grupp. Vi saknar dig redan.


R.I.P. // HELGE ÄNGLAR, PA, Matte och Lottene
   
       
       
120118 | Helge Änglars nya medlem

Helge Änglar har förstärkt sin sättning med keyboardisten Mattias Östensson.
   
       
       
110913 | I denna världen

Under vecka 36 har vi premiärvisat Lottène Greenslades film om Helge Änglar - I denna världen. Filmen visades på Barbacka för inbjudna gäster och för besökare på "Café-kväll" den 7/9.

Filmen fick ett varmt motttagande och det skrevs väldigt positivt om den i Kristianstadsbladet.

Vill ni ha en visning av filmen hos er ber vi er kontakta oss (i första hand Lottène Greenslade) via mail eller telefon. Kontaktuppgifter finns på sidan "Om Helge Änglar".

» 110908 | Den meningsfulla musiken | Kristianstadsbladet

» 110907 | Änglar finns i film världen | Kristianstadsbladet